همه ما میدانیم که ذکر صلوات یکی از اذکار مهم و پرخاصیت در اسلام میباشد که در بسیاری از مکان ها و در زمان های مختلفی توصیه به گفتن آن شده است. این ذکر فواید بسیاری برای دنیا و آخرت انسان دارد و گفتن آن توسط بسیاری از علما و بزرگان دین توصیه شده است. یکی از سنتهای اصیل و ارزشمند الله، صلوات بر پیامبر وآل او (صلی الله علیه و اله) است. گفته میشود که این ذکر تاثیر بسیاری در برآورده شدن حاجات و گشایش امور دارد. یکی از مواردی که میتوان ارزش این ذکر را فهمید این است که مسلمانان هر روز، حداقل 9 مرتبه در نمازهای یومیه آن را بر زبان جاری میکنند. با یک ذکر کوتاه و راحت میتوانید خود را بیمه کنید و از حوادث ناگوار و غیرطبیعی دور بمانید. در ادامه این مقاله از مجموعه عرفانی به بررسی مهم ترین فواید و خواص صلوات فرستادن در اسلام پرداخته خواهد شد.
خواص صلوات در زندگی دنیوی
+ در اصول کافی به نقل از پیامبر اکرم (ص) درمورد خواص صلوات فرستادن آورده شده است که خداوند 100 حاجت از کسی را برآورده میکند که 100 صلوات فرستاده باشد.
+ صلوات فرستادن با صدای بلند باعث از بین رفتن فقر و تنگ دستی میشود.
+ صلوات فرستادن موجب پاکیزه شدن عملهاست.
+ به دستور پروردگار هرکسی که صلوات بفرستند درهای عافیت برای او گشوده خواهند شد.
+ یکی از خواص صلوات فرستادن جلوگیری از فراموشی است به طوری که گفته شده هرگاه موضوعی را فراموش کند صلوات موجب به یاد آوردن آن میشود.
+ صلوات، باعث خوار و ذلیل شدن شیطان خواهد شد.
از امام صادق(ع) در باب خواص صلوات فرستادن فرموده اند:
دعا پیوسته در پرده است تا بر محمد و آل محمد درود فرستاده شود،همانا [هنگام دعا] اول مدح (بیان صفات خداوند)، بعد ستایش خداوند (اعتراف به نعمت و شکر او) و بعد اعتراف به گناه و سپس درخواست حاجت است. (اصول کافی، ج 2، ص 491، ح 1)
رسول خدا (ص) از خواص صلوات فرستادن فرمودند:
«هر کس که صلوات بفرستد مورد عافیت قرار خواهد گرفت». (جامع الاخبار ص 67 – هدیه خدا ص 20)
پیامبر اکرم(ص) در روایتی فرمود:
«بر من صلوات بفرستید که باعث برآورده شدن حاجات شما خواهد شد و اعمال شما پاک و پاکیزه خواهد شد.» (جمال الاسبوع، ص 242)
همچنین پیامبر (ص) در ادامه فرموده اند:
«اگر چیزی را فراموش کردید بر من صلوات بفرستید تا آن را بخاطر بیاورید.» (جلاء الافهام ص 252 – هدیه خدا ص20)
خواص اخروی صلوات فرستادن
آیت الله العظمی بهجت نیز در مورد خواص صلوات فرستادن فرموده اند صلوات به عنوان دعایی مستجاب برای ذواتِ مقدس چهارده معصوم علیهم السلام که باعث رحمت الهی و افزایش نعمت هستند، میدانند و ارزش و فواید آن را بیشتر از برخی دعاهای شخصی میدانند و می فرمودند:
« دوری از صلوات فرستادن و روی اوردن به دعاهای شخصی، همچون رها شدن از چشمه زلال و جست و جو برای جوی آب میباشد؛ زیرا وقتی برای وسعت مقام و درجه واسطه فیض دعا می شود، دعاهای شخصی هم در آن گنجانده شده است ».
پیامبر اکرم (ص) به حضرت علی (ع) فرمودند:
«یا علی! شفاعتم برای کسی واجب میشود که هرروز و شب بر من صلوات فرستد، هرچند که گناهان او از گناهان بزرگ باشد.» (جامع الاخبار، ص 67)
نورانی شدن قبر
سنگین ترین چیز در یوم الحشر (روز قیامت) صلوات است و صلوات، باعث نورانی شدن قبر خواهد شد. ( قرب الاسناد، ص 12)
کفاره گناهان
امام هشتم شیعیان می فرماید: « هرکسی که نمیتواند کفاره گناهان خود را پرداخت کند، بسیار صلوات بفرستد که صلوات بر محمّد و آل محمّد(ص) باعث از بین رفتن گناهان خواهد شد». ( جامع الاخبار،فصل 28)
دیدن بهشت
در روایتی دیگر پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «هر کس در هر روز هزار صلوات بر من بفرستد، بهشت بر او واجب میشود.»(فضیلت صلوات ص 14 ، داستان های صلوات ص14)
رفع عطش قیامت
خداوند به حضرت موسی (ع) فرمود: ای موسی! آیا میخواهی که از عطش روز قیامت در امان باشی؟ عرض کرد. بلی، ای پروردگار جهانیان. سپس به او وحی رسید، پس امروز صلوات بسیار بفرست به حبیب من تا فردا از عطش قیامت درو بمانی.»
6- نزدیک شدن به پیامبر(ص)
کسی که در دنیا بر آل محمد (ص) بسیار صلوات فرستاده باشد سزاواتر و نزدیک ترین در روز قیامت به پیامبر (ص) خواهد بود( جامع الاخبار، ص 67)
یکی از فواید و خواص صلوات فرستادن آمرزش گناهان
رسول خدا (ص) فرمود: «فردی که برمن صلوات بفرستد از روش محبت، به دستور پروردگار عالم گناهان او بخشیده خواهد شد در همان روز یا همان شب.» (بحار الانوار ج94،ص 69 – داستان های صوات ص 12)
میزان در قیامت
از پیامبر اعظم (ص) نیز درمورد خواص صلوات فرستادن بیان شده است: «روز قیامت من میزان اعمال هستم؛ به این معنی که اگر کسی کفه گناهانش سنگین تر از کفه نیکی هایش باشد، صلوات هایی که برمن فرستاده است را بر کفته حسن هایش قرار خواهم داد.» (ثواب الاعمال و عقاب الاعمال باب ثواب الصلاه النبی – داستان های صلوات ص 13)
خواص صلوات فرستادن از آیت الله بهجت
دوستان و اطرافیان آیت الله بهجت بیان میکنند که ایشان در هنگام معرفی دعا و اذکار و تعلیم آن میفرمایند: «قبل و بعد از آن، صلوات بفرستید». همچنین در ادامه بیان شده است که: « اگر به دنبال رسیدن به حاجات خود هستید بسیار صلوات بفرستید. من روزی در حرم امام حسین (ع) بودم و فضا بسیار شلوغ بود، چند صلوات فرستادم و ناگهان خود را چسبیده به ضریح حضرت دیدم».
بهترین زمان
بهترین زمان صلوات فرستادن و بهره بردن از خواص این ذکر، پنجشنه شب و عصر جمعه میباشد. از امام جعفر صادق نقل است که: «در آخر روز پنج شنبه و شب جمعه، فرشتگان از آسمان به زمین می آیند و در حالی که قلم هایی از جنس طلا و لوح هایی از جنس نقره به همراه دارند هیچ چیزی به جز صلوات بر حضرت محمد (ص) را یادداشت نمیکنند» هر وقت که انسان یاد خداست بهتر است که صلوات فرستد، روز مبعث، هنگام شنیدن صدای اذان، ماه شعبان بعد از نماز صبح و هنگام طلب حاجت، از بهترین زمان ها برای فرستادن صلوات و بهره بردن از خواص آن میباشد. امام صادق (ع) نیز فرمودند: پس از نماز صبح، قبل از آنکه شروع به حرف زذن کنید صد مرتبه بگویید: «یا رب صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرج آل محمد و اعتق رقبتی من النار»
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
نویسنده معروف آمریکایی شعرش را به مردم غزه تقدیم کرد
جنگیرها از چه روشهایی برای فریب استفاده میکنند
ادای احترام سردار قاآنی به مقام شهید یحیی سنوار
فیلم مقاومت راوی جنایات امروز صهیونیستها باشد
شهادت سنوار باعث توقف مقاومت نخواهد شد
عملیات بی سابقه
سفر قالیباف به لبنان پیامهای بسیاری داشت
خطری نبود، خطری نیست
مسابقه ادبی دلنوشته برای سید عزیز مقاومت، سیدحسن نصرالله
[عناوین آرشیوشده]